1.
W obiektach hotelarskich należy umieścić na widocznym miejscu:
1)
nazwę oraz siedzibę lub imię i nazwisko, a także adres przedsiębiorcy świadczącego usługi hotelarskie w tym obiekcie;
2)
tablicę określającą rodzaj i kategorię obiektu;
3)
informację o zakresie świadczonych usług wraz z podstawowymi cenami;
4)
informację o przystosowaniu obiektu do obsługi osób niepełnosprawnych.
2.
Informacje, o których mowa w ust. 1 pkt 2 i 4, należy umieścić również na zewnątrz obiektu hotelarskiego.
3.
Przedsiębiorcy świadczący usługi hotelarskie w obiektach hotelarskich mogą, w celu zapewnienia porządku oraz bezpieczeństwa klientów i ich mienia, wydawać regulaminy porządkowe wiążące wszystkie osoby przebywające na terenie obiektu.
4.
Wykaz wymagań dla obiektów hotelarskich, odpowiadający rodzajowi i kategorii obiektu, a także pełny cennik usług powinny być udostępnione na żądanie klienta.